Εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου SUGAPAS απο το ΑΠΘ

Εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου «Supporting Gamified Physical Activities in & out of Schools-SUGAPAS (Παιχνιδοποιημένη Υποστήριξη Σωματικής Άσκησης μέσα και έξω από τα Σχολεία με χρήση Ψηφιακών Τεχνολογιών)» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο «Mediterranean Palace», στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι στόχοι του έργου SUGAPAS, καθώς και ψηφιακές τεχνολογίες, υπηρεσίες και διαδικτυακά μαθήματα που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου.

Το SUGAPAS υλοποιείται με τη συμμετοχή οκτώ εταίρων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τους συντελεστές του έργου, στόχος του SUGAPAS είναι η «ευαισθητοποίηση για τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία μέσω της αυξημένης συμμετοχής και της ισότιμης πρόσβασης στον αθλητισμό για όλους».

Το SUGAPAS αφορά κυρίως τους εφήβους και στοχεύει (α) να μειώσει την καθιστική συμπεριφορά, (β) να προωθήσει τον υγιεινό τρόπο ζωής με έμφαση στη διατροφή, και (γ) να βοηθήσει τους νέους να ξεπεράσουν τα εμπόδια στη σωματική δραστηριότητά τους. Το έργο έχει δημιουργήσει (α) ελεύθερα διαδικτυακά μαθήματα για τον υγιεινό τρόπο ζωής, (β) ψηφιακά παιχνίδια σοβαρού σκοπού για την ενίσχυση της επίγνωσης των εφήβων σχετικά με τον υγιεινό τρόπο ζωής, και (γ) μία διαδικτυακή πλατφόρμα για την παρακολούθηση των συνηθειών των εφήβων σχετικά με τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Το έργο ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....