Εκδήλωση για την “Ημέρα Θαλασσαιμίας” στο Βόλο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη Θαλασσαιμία και την ευαισθητοποίησή της για τη σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς το αίμα αποτελεί, μέσω της μετάγγισης, τη βασική μας θεραπεία.

Φέτος, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας στις 8 Μαΐου συμπίπτει με τη γιορτή της μητέρας και το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης που θα τιμά την Μητέρα του θαλασσαιμικού πάσχοντα αλλά και την Θαλασσαιμική Μητέρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 18.30 στο «Αίθριο» στον πολυχώρο Τσαλαπάτα στο Βόλο.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Σύλλογός να φιλοξενεί την εξαιρετική κ. Τένια Μακρή- Οικογενειακή Σύμβουλο και Σύμβουλο Σχέσεων στην εκδήλωσή του, η οποία αποδέχθηκε αμέσως την πρόσκληση που της απευθύναμε.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού (Ι.Μ.Δ.) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: DKMedical. ,Bristol Myers Squibb και Εκτυπώσεις Σπύρος Κ. Αγιώτης.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο κ. Δέσποινα Λουκάκη-Παιδίατρος
  • Χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνατίου
  • Χαιρετισμός από την Αντιπεριφερειάρχου Ν. Μαγνησίας & Β. Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.
  • «Συγγενείς Αιμοσφαιρινοπάθειες-Καθημερινή πρακτική της Μ.Μ.Α. από τη σκοπιά της μητρότητας-Νεότερες θεραπείες», Ομιλήτρια κ. Παππή Βασιλική –Αιματολόγος, Επιμελήτρια Α΄ Μ.Μ.Α. Γ. Ν. Βόλου.
  • «Μητρότητα και Θαλασσαιμία, από την πλευρά της πάσχουσας», Ομιλήτρια κ. Φρατζή Ευδοξία-Ειρήνη –Γ. Γραμματέας, Βιολόγος.
  • Βράβευση κ.Judith Parker –Μητέρα Πάσχουσας, Πλαστικός Χειρουργός
  • «Μητέρα γίνεσαι δε γεννιέσαι». Ομιλήτρια: κ. Τένια Μακρή – Οικογενειακή Σύμβουλος και Σύμβουλος Σχέσεων. Διαδραστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....