Έλληνας φοιτητής ανακάλυψε νέο είδος σαλιγκαριού

Η υπομονή, η επιμονή και η μεθοδικότητά του, τον οδήγησαν σε μία σπουδαία ανακάλυψη, με την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα να υποκλίνεται μπροστά του. Ο λόγος για τον Έλληνα φοιτητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Αντώνη Αβρίθη, ο οποίος είναι συλλέκτης απολιθωμάτων και πετρωμάτων, καθώς ασχολείται συστηματικά με την παλαιοντολογία.

Η αγάπη και η προσήλωσή του στο αντικείμενο αυτό, τον έφεραν μπροστά σε ένα νέο είδος σαλιγκαριού στο νησί της Κω. Μάλιστα, σ’ αυτό το υδρόβιο σαλιγκάρι δόθηκε τιμητικά τ’ όνομα του φοιτητή.

«Μέσα από δειγματοληψίες έφτασα σ’ αυτό το νέο είδος»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο Αντώνης αναφέρθηκε στην έρευνα που πραγματοποίησε στα ζωντανά γαστράποδα του νησιού της Κω, που είχε σαν αποτέλεσμα να ανακαλυφθεί αυτό το νέο είδος.

«Είναι ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα. Είχα αρχίσει να κάνω μία έρευνα για όλα τα ζωντανά γαστρόποδα του νησιού, επειδή μελετούσα τα απολιθωμένα και ήθελα να δω αν υπάρχει κάποια σύνδεση με τα ζωντανά κι έτσι, κάνοντας δειγματοληψίες, έφτασα σε αυτό το καινούργιο είδος», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Βασικός στόχος, μάλιστα, για τον ίδιο δεν είναι να γίνει διάσημος όπως χαρακτηριστικά τονίζει, αλλά να αλλάξει την κατάσταση στην επιστήμη που τόσο αγαπά, η οποία βρίσκεται υπό εξαφάνιση στη χώρα μας και, γιατί όχι, μία μέρα να γίνει ένας σπουδαίος ερευνητής.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....