Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στα Κύθηρα

Με Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Μυρτιδιώτισσας τιμήθηκε στα Κύθηρα η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, τον Πρόεδρο της Εγχωρίου Περιουσίας κ. Ευάγγελο Βενάρδο και τις Στρατιωτικές Αρχές του νησιού.
Στον πανηγυρικό της ημέρας, ο κ. Δήμαρχος, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:
“Με το πρόσφατα αποφασισθέν εξοπλιστικό πρόγραμμα, το πρώτο μετά από σχεδόν 20 χρόνια, οι ΕΔ εισέρχονται σε μια νέα εποχή. Χρέος των κρατούντων είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους, σε οπλικά συστήματα, μέσα και προσωπικό. Εξάλλου είναι γνωστή η φράση των αρχαίων Ρωμαίων «Si vis pacem, para bellum», δηλαδή αν επιθυμείς την ειρήνη, να ετοιμάζεσαι για πόλεμο. Οι ΕΔ πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμες, άριστα εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες, προκειμένου ο Ελληνικός Λαός να βιώνει συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης.
Τιμούμε τις ΕΔ και τους γενναίους της ηγήτορες. Τιμούμε και μνημονεύουμε τους χιλιάδες ανά τις εποχές ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών για να μας χαρίσουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Και δίνουμε την εθνική υπόσχεση όταν εάν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.
Διότι όπως έγραψε ο διαπρεπής φιλόσοφος John Stuart Mill: «Ο Πόλεμος είναι άσχημο πράγμα, πλην όμως όχι το ασχημότερο των πραγμάτων. Το πεσμένο και παρηκμασμένο ηθικό, το συντετριμμένο και εκφυλισμένο πατριωτικό συναίσθημα που μας κάνει να θαρρούμε ότι τίποτε δεν αξίζει τον πόλεμο, αυτό είναι πολύ χειρότερο»”

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....