Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ.Δένδια, στη Μοζαμβίκη με πρώτη στάση την Επισκοπή Μοζαμβίκης

 

Σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και Τοποτηρητής της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης, κ. Ιωάννης, και τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μαπούτο είχαν την χαρά να συναντήσουν τον κ Δενδια πρώτα στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στην συνέχεια να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα τους στη επισκοπικη κατοικία .
Να σημειώσουμε ότι είναι πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιωαννης , καλωσόρισε και ευχαρίστησε εγκαρδίως
τον Υπουργό εκ μέρους Α. Θ. Μακαριότου, Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄για την προσφορα του στο φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου και τον ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στην Επισκοπή Μοζαμβίκης.
Ο κ.Υπουργός εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση που είχε με την παροικία και τον θαυμασμό του για την χορωδία του ναού που έψαλαν σε άπταιστα ελληνικά .
Ο Σεβ. πρόσφερε στον Υπουργό αναμνηστικό δώρο της Μοζαμβίκης.
Ο Υπουργός Εξωτερικών πρόσφερε αναμνηστικά δώρα απο το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στον Σεβασμιώτατο και στην κ Μαρίνα Τσιχλακη Αρχόντισσα των εκκλησιών και Πρόεδρο του Εκκλησιαστικου συμβουλίου για τη πολυετή προσφορά της .
Τον Υπουργό Εξωτερικών συνόδευε η κ ΓΟΥΝΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΥΠΕΞ / Πληρεξούσιος Υπουργός Β΄ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΑΟ .

Ο κύριος Δενδιας κατά την αναχώρηση του ευχαριστησε για την ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων που τον υποδέχτηκαν.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....