Έρχεται μεγάλη αλλαγή στο YouTube- Δεν θα φαίνονται δημόσια τα dislikes!

Ιδιωτικός θα γίνει πλέον ο αριθμός των dislikes στα βίντεο που αναρτώνται στη δημοφιλή πλατφόρμα του YouTube, κάτι που σημαίνει πως θα συνεχίσουμε να μπορούμε να αποδοκιμάζουμε το περιεχόμενο που δεν μας αρέσει – αλλά αυτό δεν θα είναι δημόσια ορατό.

 

Ο αριθμός των dislikes σε ένα video μας δείχνει συνήθως πόσο δημοφιλές είναι αυτό ή ακόμη και πόσο χρήσιμο. Τα dislikes, ωστόσο, χάνουν το νόημά τους, όταν ομάδες ατόμων προχωρούν μαζικά σε αποδοκιμασία κάποιου χρήστη, επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις που εκφράζει.

Μετά από εκτεταμένες δοκιμές νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το YouTube αποφάσισε εντέλει να κρύψει τον αριθμό των dislikes από όλα τα videos, αφού διαπιστώθηκε πως εφόσον δεν είναι ορατά τα dislikes η παραπάνω τακτική εγκαταλείπεται.

Ο δημιουργός του video θα μπορεί να βλέπει πόσα άτομα έχουν πατήσει dislike, αλλά οι viewers – ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να πατήσουν dislike – θα βλέπουν μόνο τον αριθμό των likes.

Βάσει των όσων μάθαμε, κάνουμε τον αριθμό των dislikes κρυφό σε όλο το YouTube, αλλά το dislike button θα παραμείνει. Αυτή η αλλαγή ξεκινά σταδιακά από σήμερα. Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων μας μάθαμε πως μερικοί από εσάς χρησιμοποιείτε το νούμερο των dislikes για να αποφασίσετε αν θα δείτε ένα video ή όχι. Ξέρουμε πως μπορεί να μη συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση, αλλά πιστεύουμε πως είναι η σωστή απόφαση για την πλατφόρμα, σημειώνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....