Ερντογάν: «Ο εχθρός κατέστρεψε και έκαψε τη Σμύρνη» φεύγοντας

Σε μια σειρά από προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης(Ημέρα της “νικης” όπως την λένε στην Τουρκία).

«Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής », ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν το βράδυ της Τρίτης και συνέχισε: «Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

 

“Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της ‘μεγάλης επίθεσης’ κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε. Κι έτσι κερδίσαμε τον πόλεμο με μάχες που δώσαμε επι 3,5 χρόνια εναντίον του εχθρού, ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του αλλά και τις βρώμικες μπότες του λέρωσε την μόνιμη πατρίδα μας. την Ανατολία», είπε.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Υπενθυμίζεται πως χθες το ΝΑΤΟ έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για τη μικρασιατική καταστροφή, το οποίο προκάλεσε μεγάλο σάλο, με την Αθήνα να εκφράσει την έντονη αντίδρασή της.

Συγκεκριμένα, σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αναφορικά με την ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Τουρκία.

Στο διάβημα χαρακτηρίζεται «απαράδεκτο» να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νίκης κατά μίας συμμάχου χώρας.

H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανήρτησε στο λογαριασμό της στην πλατφόρμα “Χ” (πρώην Twitter), συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», της επετείου δηλαδή που συμπίπτει με την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία το 1922.

«Η LANDCOM εύχεται ευτυχισμένη Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία τους», αναφέρει σε ανάρτησή της η LANDCOM.

Η LANDCOM στη συνέχεια «κατέβασε» την ανάρτηση και την αντικατέστησε με μια νέα, στην οποία χρησιμοποιεί πιο ουδέτερο λόγο, αναφέροντας πως ευχαριστεί «και τα 30 μέλη της Συμμαχίας για την προσφορά τους».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....