Η Κρήτη στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου για το 2022

Στην πρώτη πεντάδα της λίστας του Tripadvisor με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου για το 2022 κατάφερε να μπει και ένας ελληνικός προορισμός, που δεν είναι άλλος από το νησί της Κρήτης. Την πρώτη θέση κατέκτησε το Ντουμπάι, ένα κυριολεκτικά απλό ψαροχώρι του 20ου αιώνα, που έγινε ένα hot spot του τουρισμού πολυτελείας στον 21ο αιώνα. Σημειώνεται ότι η λίστα του Tripadvisor βασίζεται στις αξιολογήσεις που έχουν υποβάλει οι ταξιδιώτες στη δημοφιλή υπηρεσία.

 

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί του κόσμου για το 2022 σύμφωνα με το Tripadvisor είναι οι εξής:

  1. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  2. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  3. Κανκούν, Μεξικό
  4. Μπαλί, Ινδονησία
  5. Κρήτη, Ελλάδα
  6. Ρώμη, Ιταλία
  7. Κάμπο Σαν Λούκας, Μεξικό
  8. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
  9. Παρίσι, Γαλλία
  10. Χουργκάντα, Αίγυπτος

Στο μεταξύ, το Tripadvisor δημοσίευσε και λίστα που αφορά προορισμούς οι οποίοι βρίσκονται στις λεγόμενες «τάσεις» για τη φετινή χρονιά. Στην κορυφή της εν λόγω λίστας βρίσκεται η Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Παράλληλα, ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται και δύο ελληνικοί προορισμοί. Ο λόγος για τη Ρόδο, στην τρίτη μόλις θέση σε όλο τον κόσμο και τη Σαντορίνη που έφτασε τη δέκατη θέση. Αναλυτικά η λίστα:

  1. Μαγιόρκα, Ισπανία
  2. Κάιρο, Αίγυπτος
  3. Ρόδος, Ελλάδα
  4. Τουλούμ, Μεξικό
  5. Ντουμπρόβνικ, Κροατία
  6. Ίμπιζα, Ισπανία
  7. Νατάλ, Βραζιλία
  8. Αρούσα, Τανζανία
  9. Γιορεμέ, Τουρκία
  10. Σαντορίνη, Ελλάδα

Το Tripadvisor ξεχώρισε και τους καλύτερους προορισμούς για συγκεκριμένες κατηγορίες επισκεπτών.

  • Για τους λάτρεις του φαγητού: Ρώμη, Ιταλία.
  • Για τους θαυμαστές της φύσης: Εθνικό ηφαιστειακό πάρκο Αρέναλ, Κόστα Ρίκα.
  • Για τους σκιέρ: Τσερμάτ, Ελβετία.
  • Για τους λάτρεις των πόλεων: Ντουμπάι.
  • Για όσους αναζητούν τον ήλιο: Κανκούν.

 

 

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο σε έκταση μεγαλύτερο της Μεσογείου, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο και την Κορσική. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο, το οποίο είναι έδρα της περιφέρειας Κρήτης που συμπεριλαμβάνει γειτονικά νησιά και νησίδες. Με πληθυσμό 623.065 κατοίκων, περίπου 160 χιλιόμετρα νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και εκτεινόμενη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, βρέχεται βόρεια από το Κρητικό πέλαγος και νότια από το Λιβυκό πέλαγος. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διατηρώντας τα δικά της πολιτισμικά στοιχεία. Κατά τα έτη 3000 π.Χ.–1400 π.Χ. ήκμασε στο νησί ο Μινωικός πολιτισμός, ο αρχαιότερος πολιτισμός της Ευρώπης, με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, τη Φαιστό, τα Μάλια, τη Ζάκρο και τα Γουρνιά όπου βρέθηκαν ανακτορικά συγκροτήματα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κρήτης είναι ημιαυτόνομη απαρτίζεται από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και οκτώ Μητροπόλεις και είναι εξαρτώμενη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....