Η Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης εορτάζει την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, όπως έχει οριστεί η 2η ημέρα του Απρίλη και έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) το 1966, διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, με τίτλο: «Πώς να μιλήσουμε για τα παιδιά μέσα από το παιδικό βιβλίο».

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022, στις 18:30 (ώρα Ελλάδος), με ομιλητές την κ. Αθηνά Ντάσιου Γιάννου, Θεολόγο – Συγγραφέα – Εκδότρια, η οποία θα μιλήσει για την πορεία του Χριστιανικού Παιδιού Βιβλίου, τα μηνύματα και τις προοπτικές, την κ. Μαρία Κοκκίνου, Συγγραφέα – Εκδότρια, με θέμα ομιλίας «Γράφοντας ένα βιβλίο για παιδιά: μπορούμε αλήθεια να ακούσουμε τα παιδιά μας;», και την κ. Πέγκυ Φούρκα, Συγγραφέα – Εικονογράφο – Αγιογράφο, η οποία θα αναλύσει τη σημασία της εικόνας στο ορθόδοξο χριστιανικό παιδικό βιβλίο.

Τον συντονισμό θα έχει ο Ιωάννης Μουντογιαννάκης, Βιβλιοθηκονόμος, Επιστημονικός Συνεργάτης της ΟΑΚ. Τους συμμετέχοντες θα καλωσορίσει ο Δρ Κωνσταντίνος Β Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.

Η παραπάνω διαδικτυακή συνάντηση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....