Η Σίφνος στις πιο «φωτογενείς» περιοχές του κόσμου

Ακόμα μία «πρωτιά» ελληνικού νησιού με φόντο το ερχόμενο καλοκαίρι, για το οποίο οι προσδοκίες των τουριστικών φορέων είναι υψηλές – παρά το «φρένο» στις προκρατήσεις τις τελευταίες ημέρες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο «Conde Nast Traveler» – η ισπανική του έκδοση- παρουσίασε τους πιο «φωτογενείς» προορισμούς στον κόσμο, με τη Σίφνο να βρίσκεται πρώτη στη λίστα η οποία συμπεριλαμβάνει ακόμα 9 περιοχές παγκοσμίως.

Αναρίθμητες εκκλησίες, πετρόκτιστοι οικισμοί, μοναδικά μονοπάτια, απέραντο πράσινο και γαλάζιο. Στοιχεία τα οποία συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό ομορφιάς και ηρεμίας. Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν από το περιοδικό, το οποίο μάλιστα προέτρεψε τους αναγνώστες να βρεθούν το καλοκαίρι στην Ελλάδα και στην ξεχωριστή Σίφνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναγνώστες των εκδόσεων του συγκεκριμένου περιοδικού είναι εκατομμύρια σ’ όλο τον κόσμο, όπως και οι ακόλουθοί του στο διαδίκτυο.

«Δικαιώνονται οι προσπάθειές μας» τονίζει η Δήμαρχος

Με αφορμή τη διάκριση της Σίφνου, η Δήμαρχος του νησιού, κ. Μαρία Ναδάλη, υποστήριξε: «Στην εποχή μας είναι ακόμη πιο σημαντικό να λαμβάνουμε και να δημιουργούμε αισιόδοξες ειδήσεις για την Ελλάδα και τη Σίφνο, ως τουριστικούς προορισμούς. Δεν πρέπει να αγνοούμε πως ο τουρισμός φέρνει τους λαούς πιο κοντά και προάγει τον πολιτισμό. Χαιρόμαστε που οι προσπάθειες μας δικαιώνονται προς αυτή την κατεύθυνση και ευχόμαστε ολόψυχα ειρήνη και υγεία σε όλο τον κόσμο».

Στη λίστα του «Conde Nast Traveler» συμπεριλαμβάνονται ακόμα, εκτός της Σίφνου, το Μαρόκο, η Βαλένθια, η Πορτογαλία, η Γαλλία, οι Κανάριες Νήσοι, το Μεξικό, το Λονδίνο και οι καταπράσινες επαρχίες της Ιταλίας.

 

πηγη VEMA

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....