Ιρανός πρόσφυγας αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Το ημερολόγιο έγραφε 15 Αυγούστου 2019. Ήταν η μέρα που ο 15χρονος τότε Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί από το Ιράν αναζητούσε μία καλύτερη ζωή γι’ αυτόν και την οικογένειά του. Από μία ακτή της Τουρκίας, μαζί με τους γονείς και τον μικρότερο αδερφό του, πέρασε στη Λέσβο. Αρχικά βρέθηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και κατόπιν διαδοχικά στον καταυλισμό στη Μόρια και σ’ εκείνον του Καρά Τεπέ.

Στη συνέχεια βέβαια, όταν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα, νοίκιασαν σπίτι και συνέχισαν μέσα σε ισορροπημένες συνθήκες τη ζωή τους.

Αυτή, μέσα σε λίγες γραμμές, είναι η περιπετειώδης διαδρομή ενός νέου που παρά τις δυσκολίες δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται και να προσπαθεί. Και το αποτέλεσμα; Να δώσει φέτος Πανελλαδικές Εξετάσεις και να αριστεύσει. Συγκέντρωσε 18,25 με τις επιδόσεις του να προκαλούν… ίλιγγο: 20 στα μαθηματικά, 20 στη φυσική και 19,5 στη Χημεία.

«Έχω περάσει δύσκολα αλλά τώρα ξεκινά μία νέα ζωή»

Μιλώντας στο aeolostv, ο 18χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με βοήθησαν όλοι στο σχολείο και, αν έγραψα τόσο καλά, το οφείλω στους καθηγητές μου. Έκανα και φροντιστήριο και θέλω να πω και ένα ευχαριστώ και σ’ αυτούς. Θέλω να περάσω Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη. Το μυστικό στις Πανελλήνιες είναι να μην υπάρχει άγχος. Εγώ βέβαια είχα. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αλλά τώρα ξεκινά μία νέα ζωή».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....