Ισχυρή έκρηξη στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης (26.01.2022) από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού. Υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας.

 

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και ταρακούνησε την περιοχή (λέγεται ότι ακούστηκε μέχρι και στο Καλαμάκι!), αναστατώνοντας τους κατοίκους στην περιοχή κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στην αρχή της Συγγρού, στο ρεύμα της καθόδου.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Από την ισχυρή έκρηξη και το ωστικό κύμα, έγιναν καταστροφές σε πολλά κτίρια σε μεγάλη απόσταση, με τζάμια και τζαμαρίες να σπάνε και προσόψεις κτιρίων να καταρρέουν! Ζημιές υπάρχουν όχι μόνο στο αντίθετο ρεύμα αλλά και ένα οικοδομικό τετράγωνο “μέσα” από τη Συγγρού! Αντικείμενα από την έκρηξη εκτοξεύτηκαν πολλά μέτρα μακριά!

Υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, που έχει μεταφερθεί στο Λαϊκό νοσοκομείο. Μαρτυρίες κατοίκων μιλούν και για άλλους τραυματίες.

Είναι άγνωστο πως προκλήθηκε η έκρηξη, την οποία ακολούθησε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ σε κοντινό κτίριο.

Σε κτίρια δίπλα από εκείνο όπου ξέσπασε η έκρηξη μένουν οικογένειες. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 06:45 το πρωί, ώρα που συνήθως στο σημείο βρίσκεται πολύς κόσμος, σήμερα όμως ευτυχώς είναι αργία λόγω της κακοκαιρίας.

 

Εξαιτίας της σοκαριστικής έκρηξης είναι κλειστή, φυσικά, η Συγγρού και στα δυο ρεύματα.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....