Καιρός – Κρήτη: Ισχυρές καταιγίδες, πλημμύρες και κατολισθήσεις από το πέρασμα του «Μπάλλου»

Έντονη κεραυνική δραστηριότητα παρατηρήθηκε τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» δείχνει τα δόντια της στο νησί. Ισχυρές βροχές, κεραυνοί και καταιγίδες σημειώθηκαν στην ανατολική Κρήτη, ενώ το φαινόμενο κορυφώθηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ένταση του φαινομένου έως και τις πέντε το πρωί ήταν πρωτοφανής στην Κρήτη, ευτυχώς χωρίς να καταγράφονται εκτεταμένα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με το cretapost, σε πολλές περιοχές της Κρήτης οι δρόμοι μετατράπηκαν και χειμάρρους. Συγκεκριμένα, στο Ρέθυμνο και στους δήμους Φαιστού, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και πλημμύρισαν δρόμοι. Κατολισθήσεις παρατηρήθηκαν και σε Αρκαλοχώρι, Αχεντριά και Βαγιωνιά. Στο χωριό Βορίζα πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η ορμή του νερού ήταν τέτοια που παρέσυρε αυτοκίνητα.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζονται στη Βιάννο.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία υπήρξαν κλήσεις για κοπές δέντρων από τη σφοδρότητα του φαινομένου, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται Περιφέρεια και Δήμοι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν στη διάρκεια της ημέρας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....