Μερική έκλειψη ηλίου σήμερα

Ο καλός καιρός και η έλλειψη συννεφιάς θα δώσουν τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου live τη μερική έκλειψη ηλίου που θα είναι ορατή και από την Ελλάδα.

Η μερική έκλειψη ηλίου θα ξεκινήσει λίγο μετά το μεσημέρι και θα είναι ορατή στο βόρειο ημισφαίριο, στην Αφρική, στην Ασία και στην Ευρώπη.

 

Δυστυχώς, η μέγιστη φάση της έκλειψης θα είναι ορατή μόνο στην Κεντρική Ρωσία και στη Δυτική Σιβηρία, όπου η Σελήνη θα καλύψει περίπου το 85% του ηλιακού δίσκου.

 

Στην κεντρική Ελλάδα και στην Αθήνα, η διάρκεια της έκλειψης θα διαρκέσει 2 ώρες και 15 λεπτά.

Στην Αθήνα θα αρχίσει στις 12:36 μ.μ. και η μέγιστη κάλυψη του ηλιακού δίσκου (σχεδόν 38%, ποσοστό που θα αγγίξει το 46% στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας) θα συμβεί στις 13:43 και το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί στις 14:51.

Στη Θεσσαλονίκη, η μερική έκλειψη θα αρχίσει στις 12:30, θα κορυφωθεί στις 13:38 και θα τελειώσει στις 14:46.

Πού θα μπορείτε να δείτε live τη μερική έκλειψη ηλίου

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η παρακολούθηση του φαινομένου με γυμνό μάτι κρύβει κινδύνους και δεν συνίσταται. Επομένως, το πιο ασφαλές είναι να δείτε τη μερική έκλειψη είτε από το Αστεροσκοπείο Αθηνών δια ζώσης από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, με κατάλληλο και ασφαλή για την όρασή μας εξοπλισμό είτε διαδικτυακά από το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης, απ΄ όπου θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι YouTube του ΙΑΑΔΕΤ.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....