Ο Δήμος Καλαμαριάς συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

Στο πλευρό του Ουκρανικού λαού στέκεται ο Δήμος Καλαμαριάς, που ξεκινάει τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας καθημερινά 07:00-15:00 στο δημοτικό φαρμακείο επί της οδού Παπανικόλα 18, στο κτίριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, στον δεύτερο όροφο.

«Οι πολίτες της Καλαμαριάς πάντοτε δείχνουμε μια ευαισθησία σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά από τους προγόνους μας τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά. Με την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνουμε στηρίζουμε τον Ουκρανικό λαό, στη μεγάλη αυτή δοκιμασία» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Από την πρώτη στιγμή η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη Μπανιώρα, ήρθε σε επαφή με τον Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας την πρόθεση του Δήμου Καλαμαριάς, να προσφέρει τη βοήθειά του στον Ουκρανικό λαό. Μετά την επικοινωνία εστάλη η λίστα των ειδών για τα οποία υπάρχει μεγάλη ανάγκη:

  1. Είδη πρώτων βοηθειών και φαρμακείου μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη, ελαστικοί, εγκαυμάτων) μη υδραργυρικά θερμόμετρα, βακτηριδιακά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά και αντιπυρετικά, επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες, παρακεταμόλη, αντιφλεγμονώδη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό.
  2. Θερμικά εσώρουχα
  3. Μπαταρίες, φακοί
  4. Προϊόντα μεγάλης διάρκειας: κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....