Οι αλλαγές για την είσοδο σε ιερούς ναούς

Rapid test ή PCR θα χρειάζονται πλέον οι ανεμβολίαστοι πιστοί για να εισέλθουν στους χώρους λατρείας μετά τις ανακοινώσεις που έκανε την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΚΥΑ προβλέπει την είσοδο των παιδιών 4 έως 17 ετών με self test στους ναούς.

Γιατί αποφασίστηκε τεστ για τις εκκλησίες

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διευκρίνισε μάλιστα πως αν στους ελέγχους που θα γίνονται στις εκκλησίες, διαπιστωθεί ότι ανεμβολίαστοι πιστοί δεν έχουν υποβληθεί σε έλεγχο, θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε, παράλληλα, και τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου:

«Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κορονοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε είναι ανεμβολίαστοι. Εκεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι», επεσήμανε.

«Είπαμε λοιπόν ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....