Οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν τα «κρυμμένα» μυστικά των Πρεσπών

Οι ήχοι των χάλκινων και οι γεύσεις των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων που ήρθαν από τις Πρέσπες «ξεσήκωσαν» το μεσημέρι της Κυριακής τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης και τους «μύησαν» στα …κρυμμένα μυστικά της ακριτικής περιοχής της δυτικής Μακεδονίας.

Κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές στολές με τη συνοδεία νεανικής ορχήστρας χάλκινων πνευστών ξεκίνησαν από τη Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν με μουσική και χορό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, εκεί όπου κέρασαν τους περαστικούς φασόλια Πρεσπών, πιπεριές αλλά και τσίπουρο της περιοχής.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Νωρίτερα, εντός του περιπτέρου 13 της ΔΕΘ, στο πλαίσιο των εκθέσεων Philoxenia και Hotelia, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών, Στράτος Βασιλόπουλος, παρουσίασε στη διάρκεια εκδήλωσης, τους λόγους για τους οποίους η Πρέσπα είναι ιδανικός προορισμός και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

«Είμαστε εδώ για να σας πούμε, ελάτε να ανακαλύψετε τα καλά κρυμμένα μυστικά των Πρεσπών», είπε ο κ. Βασιλόπουλος και πρόσθεσε πως «η περιοχή μας είναι όμορφη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, διότι έχει κάτι τελείως διαφορετικό να προσφέρει πάντα στον επισκέπτη».

Ο πρόεδρος στάθηκε αρχικά στη λίμνη των Πρεσπών, το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου, το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών με τη μεγαλύτερη αποικία αργυροπελεκάνων στον κόσμο, στα τοπικά εδέσματα, αλλά και στις ομορφιές της φύσης.

«Υπάρχουν περίπου 260 είδη πουλιών στην Πρέσπα, το πιο σημαντικό είναι ο αργυροπελεκάνος. Υπάρχουν επίσης 45 είδη θηλαστικών, αρκούδες, λύκοι, ζαρκάδια και 24 είδη ψαριών στη λίμνη των Πρεσπών από τα οποία εννέα ενδημικά», πρόσθεσε ο κ.Βασιλόπουλος, βάζοντας επιπλέον στη «φαρέτρα» των όπλων του δήμου Πρεσπών για την προσέλκυση τουριστών, τα βυζαντινά μνημεία και εκκλησίες, τα ασκηταριά με τις βραχογραφίες στις ακτές της Μεγάλης Πρέσπας.

«Τον συνδυασμό αυτό δεν μπορείς να τον δεις πουθενά αλλού στη χώρα. Επιμέρους μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας, ίσως και της Ευρώπης, αλλά όλα μαζί πουθενά», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος προσθέτοντας πως η περιοχή των Πρεσπών διαθέτει μικρά και μεγάλα καταλύματα που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις, ακόμη και τις πιο απαιτητικές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....