Όπως τα Χριστούγεννα θα δοθεί το δώρο Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους , άνεργους και χαμηλόμισθους

Αποφάσεις αναμένονται μέσα στο Μάρτιο και αυτές θα κρίνουν τα περιθώρια που θα έχει η Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων. Προφανώς και δεν υπάρχει άπλετος χρόνος, καθώς κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και να ακολουθήσει η νομοθέτηση τους.

Η πίεση του χρόνου είναι ίσως από τους βασικούς παράγοντες οι οποίοι οδηγούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ακολουθήσει το μοντέλο του επιδόματος που δόθηκε τα Χριστούγεννα, με την καταβολή 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ και διπλασιασμό του επιδόματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το επίδομα δόθηκε σε περίπου 1.000.000 δικαιούχους, εκ των οποίων οι 800.000 συνταξιούχοι. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι αρκετά, με βάση τα δημοσιονομικά περιθώρια και στόχο να στηριχθούν οι χαμηλό συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι.

Το μοντέλο για τους συνταξιούχους θα θυμίζει το επίδομα που δόθηκε τα Χριστούγεννα με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Συγκεκριμένα δικαιούχοι ήταν συνταξιούχοι με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ σύνταξη), ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 14.400 ευρώ (600 + 600 ευρώ σύνταξη) και περιουσία έως 200.000 ευρώ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....