Πάει ο παλιός ο χρόνος …

Το 2021 ήταν μια χρονιά που άφησε πίσω της ανάμεικτα συναισθήματα σε όλους τους Έλληνες.

Η στέρηση της δυνατότητας σε αρκετές περιπτώσεις εκκλησιασμού και της Θείας Κοινωνίας  λόγω της παρουσίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι τραγικές φωτιές του Αυγούστου, οι μεγάλες απώλειες, όπως αυτές των αρχιερέων μας , του Μίκη Θεοδωράκη και της Φώφης Γεννηματά, αλλά και  στιγμές χαράς όπως η κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, σημάδεψαν την χρονιά που φεύγει.

Ήταν η χρονιά των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. Για πρώτη φορά στην επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα συμμετείχαν ξένοι ηγέτες από τις συμμαχικές χώρες και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Η εκκλησία της ελλάδος διοργάνωσε πάρα πολλές εκδηλώσεις που ο εκκλησιαστικός σταθμός 4Ε ανέδειξε. Χωρίς αυτές οι εορτασμοί θα ήταν κατά γενική ομολογία φτωχοί. Ο ρόλος της εκκλησίας στην επανάσταση αναδείχθηκε και πήρε τη θέση που πρέπει στα κιτάπια της ιστορίας .

Φέτος εξελέγησαν  νέοι Μητροπολίτες σε Λαγκαδά, Καστοριά, Κιλκίς, Περιστέρι και Θήρα.

Σε λίγες ώρες ο Θεός μας αξιώνει να  εισέλθουμε σε ένα ακόμη νέο έτος, αυτό του 2022. Σωτήριο όπως το χαρακτηρίζει η εκκλησία μας πολύ σωστά αφού μας δίνεται η δυνατότητα να «σωθούμε» όπως ο ληστής αν μετανοήσουμε .

Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι συγκλίνουν ότι η χρονιά του 2021 που πέρασε μαζί με αυτή του 2020, ήταν από τις χειρότερες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και όσων ανατροπών έφερε σε όλους μας αυτό στις ζωές μας

Ας ελπίσουμε , ας προσευχηθούμε το νέο έτος να μας λυτρώσει . Καλή και ευλογημένη χρονιά .

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....