Πολιτογραφήθηκε Έλληνας ο Βρετανός φιλέλληνας ιστορικός Μάρκ Μαζάουερ

Η μεγάλη συνεισφορά του Βρετανού ιστορικού Μάρκ Μαζάουερ στην ανάδειξη της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, μέσα από το σπουδαίο ερευνητικό του έργο είναι αδιαμφησβήτητη. Γι’ αυτό τον λόγο, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ανακοινωθεί στο «Φύλλο της Ελληνικής Κυβερνήσεως» ότι ο διεθνούς φήμης Καθηγητής θα ελάμβανε τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα.

Η μεγάλη ημέρα έφτασε, με τον Μαρκ Μαζάουερ να αποφασίζει η διαδικασία της πολιτογράφησής του να γίνει στην Ελλάδα, και όχι στη Νέα Υόρκη ενώπιον του Έλληνα προξένου, παρά το γεγονός ότι είχε αυτή τη δυνατότητα.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση», βρέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και παρουσία του Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη και του Γενικού Γραμματέα κ. Νάσου Μπαλέρμπα, ορκίστηκε Έλληνας πολίτης.

Ο Μαρκ Μαζάουερ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1958 και είναι ιστορικός και δημοσιογράφος. Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη του 20ου αιώνα. Είναι καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Σπούδασε κλασική φιλολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης. Από το 2002 αρθρογραφεί σε διάφορες εφημερίδες και γράφει άρθρα και σχολιασμό πάνω στις διεθνείς σχέσεις και σε κριτικές βιβλίων για τους «Financial Times» και τον «The Independent». Είναι μέλος της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιστορικών Εκπαιδευτών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....