Πρώτευσε η  φοιτητική ομάδα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Νικήτρια του διαγωνισμού «CFA Institute Research Challenge 2022» για την Ελλάδα αναδείχθηκε για ακόμη μια χρονιά η φοιτητική ομάδα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αποσπώντας τα συγχαρητήρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αλλά και του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητή Χρήστου Ι. Νεγκάκη.

Η νικηφόρα ομάδα, διαγωνίστηκε σε έναν απαιτητικό τελικό, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022, στην Αθήνα. Αποτελείται από την Παναγιώτα Γιαννακοπούλου, τον Ιωάννη Κασίμη, τον Γεώργιο Κελεπούρη, τον Συμεών Σακελάρη και τον Χρήστο Θωμόπουλο. Ακαδημαϊκός Σύμβουλος της ομάδας ήταν ο Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Συμεών Παπαδόπουλος, ενώ Μέντορας ο Κυριάκος Τσακιρίδης (CFA, CIPM).

Το CFA Society Greece διοργανώνει πάνω από δέκα χρόνια τον Παγκόσμιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 1.100 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ομάδες φοιτητών από Πανεπιστήμια συνεπικουρούμενες από έναν Επιβλέποντα Καθηγητή και έναν Μέντορα (επαγγελματία της αγοράς και Charterholder) συντάσσουν χρηματοοικονομική έκθεση αναλύοντας εταιρίες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Η γραπτή Έκθεση και τα συμπεράσματά της παρουσιάζονται σε Επιτροπή Εξεταστών από επαγγελματίες της αγοράς (Panel of Judges) και στην συνέχεια αξιολογείται από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αναδεικνύει τον νικητή. Ο νικητής του ελληνικού τμήματος του διαγωνισμού εκπροσωπεί την χώρα στον Ευρωπαϊκό (ΕΜΕΑ) διαγωνισμό και σε περίπτωση νίκης, προκρίνεται στον Παγκόσμιο τελικό όπου διαγωνίζονται οι τέσσερις νικητές των μεγάλων περιφερειακών διαγωνισμών από Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική. Ο ανταγωνισμός του διαγωνισμού είναι ιδιαίτερα υψηλός και οι ομάδες που συμμετέχουν στο Ελληνικό τμήμα του διαγωνισμού προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το Alba Graduate Business School και το Deree – The American College of Greece.

Οι φοιτητές της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων και ειδικότερα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πρωταγωνιστούν στο Ελληνικό τμήμα του διαγωνισμού «CFA Institute Research Challenge» τα τελευταία χρόνια, όπου με Ακαδημαϊκό Σύμβουλο της ομάδας τον Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Συμεών Παπαδόπουλο, έχουν καταγράψει πρωτιές στο Ελληνικό τμήμα του διαγωνισμού το 2016, το 2021 και φέτος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν εκπροσωπήσει επάξια το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στον Ευρωπαϊκό τελικό και στην συνέχεια στον Παγκόσμιο Τελικό που διεξήχθη στο Σικάγο των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2016.  Επιπλέον, η ομάδα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κατατάχθηκε δύο φορές δεύτερη τα έτη 2019 και 2020.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....