Πυκνή χιονόπτωση στη Βόρειο Αττική

Στα λευκά έχουν ντυθεί από το βράδυ της Τετάρτης πολλές περιοχές των βορείων προαστίων, με αποτέλεσμα να κλείσουν προληπτικά οδικά τμήματα για όλα τα οχήματα και να απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, ώστε να αποτραπούν εικόνες όπως αυτές που καταγράφηκαν την περίοδο της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

 

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα

  • Βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από χ/θ 5 (πρατήριο καυσίμων REVOIL [πρώην CYCLON].
  • Παντός είδους βαρέος οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.
  • Παντός είδους βαρέος οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική

Στην Αττική έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη), στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ μέχρι το Πάρκο Ανατολής, στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό.

Κλειστές είναι, επίσης, η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και η λεωφόρος Χασιάς, στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Σε ποιες περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο διά ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στον οποίο θα είναι όλα ανοιχτά, εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας, τα οποία θα είναι κλειστά.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Σε ποιες περιοχές παραμένουν ανοιχτά

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....