Σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ στη Φλώρινα – Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, στις 23.43, σε απόσταση 3 χλμ. δυτικά της Φλώρινας

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος ήταν 14,3 χλμ.

Ο κύριος σεισμός, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Φλώρινα καθώς και στην περιοχή της Πρέσπας, ακολουθήθηκε από αρκετούς μετασεισμούς, με τον ισχυρότερο να είναι μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και να καταγράφεται από τους σεισμογράφους στις 23:53.

Οι κάτοικοι της πόλης της Φλώρινας βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους, καθώς η δόνηση διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές περιφερειακά της Φλώρινας, όπως Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Καστοριά, Πέλλα, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, τη Βέροια, αλλά και στα Τρίκαλα και τη Λάρισα.

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων -κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών- ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός», ενώ ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα των υλικών ζημιών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας».

Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας και ότι μέχρι στιγμής «δεν τού έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες ή σε σταυλικές εγκαταστάσεις».

Κάτοικοι της Φλώρινας, αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στις πλατείες, ενώ κάποιοι μετακίνησαν τα οχήματά τους σε ανοικτούς χώρους ακόμη κι έξω από την πόλη, προκειμένου να περάσουν εκεί τη νύχτα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας, αμέσως μετά τον σεισμό τέθηκε σε γενική επιφυλακή.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει κεντρικό σημείο της πόλης της Φλώρινας καθώς έχουν πέσει σοβάδες από το παραδοσιακό κτήριο “Διεθνές”.

 

 

Κλειστά τα σχολεία σήμερα στη Φλώρινα λόγω του σεισμού

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....