Σεισμικών δονήσεων συνέχεια στην Εύβοια

Σεισμός έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναστάτωσε το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τις 10 μ.μ.,  την περιοχή της Εύβοιας αλλά και το λεκανοπέδιο της Αττικής όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε στη νότια Εύβοια, κοντά 11 χλμ. βορειοανατολικά των Νέων Στύρων, στην περιοχή όπου έχουν καταγραφεί δεκάδες δονήσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Η διαφορά σε σύγκριση με τους προηγούμενους αισθητούς σεισμούς που καταγράφηκαν το πρωί της Τρίτης, είναι ότι το επίκεντρό του ήταν στην ξηρά και το εστιακό βάθος μόλις 2 χλμ.

 

Οι σεισμολόγοι εφιστούν την προσοχή των πολιτών, σημειώνοντας ότι αυτή με αυτή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που υπάρχει από το πρωί της Τρίτης (30.11.2022) χρειάζεται «καλή αξιολόγηση των στοιχείων».

Οι κάτοικοι της Εύβοιας, «ταρακουνήθηκαν» για τα καλά το βράδυ της Τρίτης από τον σεισμό 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Όπως ανέμεναν οι σεισμολόγοι η μετασεισμική ακολουθία ήταν έντονη, καθώς έχουν καταγράφηκαν 4 μετασεισμοί σε μόλις μισή ώρα.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....