Σιδηρόκαστρο: Λαμπρός ο εορτασμός της Κατάθεσης της Τίμιας Ζώνης

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Κατάθεση της Τιμιας Ζώνης της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Το απόγευμα της Τρίτης τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Πλάτωνος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Κορίνθου Διονυσίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ανδρούσης Κωνστάντιου μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριος. Αμέσως μετα τον Εσπερινο ακολούθησε περιφορά της Ιερης Εικόνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σιντικής και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Η πομπή κατέληξε στην κεντρική Πλατεία του Σιδηροκάστρου και τελέστηκε Αρτοκλασία.

Τον θείο λόγο να κήρυξε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε το Ιερό προσώπου της Υπεραγιας Θεοτόκου και στην Τίμια Ζώνη της.

Νωρίτερα, ομιλία πραγματοποίησε και ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, παρόντες η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζη, ο βουλευτής ΝΔ Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο βουλευτης ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζέλεπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Σαββίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Στάθης Ζαπρίδης, ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΩΣΙ Ιωσήφ Παναγιωτίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Μουμτζίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

 

 

πηγη infonews24

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....