Σήμερα οι συνομιλίες στην Λευκορωσία

Η Ρωσία επιθυμεί διακαώς να καταλάβει το Κίεβο, το οποίο για 5η μέρα μέρα από την έναρξη του πολέμου παραμένει στα χέρια της Ουκρανίας.

 

Πολλά ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά απογειώθηκαν από τη χερσόνησο της Κριμαίας με κατεύθυνση προς το Κίεβο και το Χάρκοβο, και άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Επίσης η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies εμφάνισε δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν μεγάλη οχηματοπομπή του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, να κατευθύνεται προς το Κίεβο.

Η οχηματοπομπή είχε μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα, τόνισε η Maxar.

Διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, υπό τη σκιά της πυρηνικής απειλής που εκτόξευσε, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με την απόφασή του να θέσει σε υψηλή επιφυλακή τις αμυντικές πυρηνικές του δυνάμεις.
Στη Λευκορωσία έφτασε λίγο μετά τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας η οποία θα συναντηθεί σήμερα με την αντίστοιχη της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια πρώτη αποκλιμάκωση στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας δημοσίευσε μια φωτογραφία από το τραπέζι γύρω από το οποίο θα κάτσουν οι διπλωμάτες των δύο χωρών.

«Στη Λευκορωσία όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Περιμένουμε τις δύο αντιπροσωπείες» έγραψε το υπ. Εξωτερικών της Λευκορωσίας στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....