Σήμερα στις 19:00 οι ανακοινώσεις για μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα από τον Πρωθυπουργό

Σήμερα στις 19.00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για το ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν αύριο Παρασκευή, στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

 

 

Το πακέτο για το ρεύμα θα είναι στοχευμένο με στόχο ένα και μοναδικό: να επιστρέψουν τα τιμολόγια στα περυσινά επίπεδα τέτοιο καιρό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και να υπάρξει ζήτημα αναδρομικότητας, αλλά αυτό να είναι ιδιαίτερα στοχευμένο, διότι εγείρονται και πολλά τεχνικά ζητήματα.

Με το νέο πακέτο η κυβέρνηση δεν θα μείνει στην λογική των γενναίων επιδοτήσεων στον τελικό καταναλωτή, σε μηνιαία βάση, ανάλογα με το ύψος που θα διαμορφώνεται η χονδρική τιμή του ρεύματος.

Το μέτρο θα είναι οριζόντιο και θα αφορά τους πάντες και όχι μόνο την κύρια κατοικία, ενώ όπως αναφέρουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα είναι γενναιόδωρο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....