Στην τελική ευθεία η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Στο τελικό στάδιο βαίνουν οι διαδικασίες ανάθεσης σε ανάδοχο, της ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Ειδικότερα, εντός του Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της διακήρυξης, ενώ έως το τέλος του 2022 αναμένεται να προκύψει ο ανάδοχος για την υλοποίηση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα) του έργου.

Όπως είναι γνωστό, είχε προηγηθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η ανάθεση στην ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), διενέργειας του διαγωνισμού για τον σχεδιασμό, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του Σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, το Μουσικό Σχολείο πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 8 περίπου στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στην Πολεοδομική Ενότητα Καπνικού Σταθμού – Επέκταση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η κατασκευαστική περίοδος σύμφωνα με τις μελέτες, θα διαρκέσει δύο χρόνια. Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση του κτιριακού συγκροτήματος θα αναλάβει τη λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη του σχολείου.

Την ικανοποίησή του για την σημαντική αυτή εξέλιξη, εξέφρασε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, καθώς όπως σημείωσε: «Στον Δήμο Κατερίνης επενδύουμε στην Παιδεία με υπευθυνότητα και προγραμματισμό. Για την ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αρχές προκειμένου, να οικοδομηθεί και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....