Στις 100 καλύτερες σχολές στην Ευρώπη η Ιατρική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Την αναγνώριση της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας έχει κερδίσει το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου της έρευνας που πραγματοποιούν τα μέλη του, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και μέσα από τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης

Πανεπιστημίων του Οργανισμού QS (Quacquarelli Symonds) για το 2022.

Η Ιατρική Σχολή, μάλιστα, του ΕΚΠΑ κατατάσσεται στις θέσεις 201-250 μεταξύ των 671 καλύτερων Ιατρικών Σχολών του κόσμου, καθώς και μεταξύ των 100 καλύτερων Ιατρικών Σχολών στην Ευρώπη.

Η βαθμολογία της Ιατρικής Σχολής είναι ιδιαίτερα υψηλή όσον αφορά τον δείκτη «Αριθμός

ετερο-αναφορών ανά εργασία» με 90,2/100, γεγονός που την κατατάσσει σύμφωνα με αυτό το κριτήριο στην 151+ θέση παγκοσμίως.

Στον δείκτη h-index η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ κατατάσσεται στην 136η θέση παγκοσμίως, γεγονός που αποδεικνύει τη διεθνή απήχηση του ερευνητικού έργου που πραγματοποιείται από τους Καθηγητές και το ερευνητικό προσωπικό.

Συνεχείς οι επιβραβεύσεις για το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στις αρχές Φεβρουαρίου, μέσω της παγκόσμιας κατάταξης «WebometricsRankingWebofUniversities», το ΕΚΠΑ βρέθηκε στην 256η θέση σε παγκόσμια κλίμακα μεταξύ 12.000 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και στην 58η ανάμεσα σε 3.237 πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κατέκτησε και την «πρωτιά» στη λίστα με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ακολούθησαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ την πρώτη πεντάδα «κλείνουν» το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....