Στον επόμενο εκκαθαριστικό της ΔΕΗ η επιδότηση στην ηλεκτρική ενέργεια

Στους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να εκδίδονται από το τέλος Νοεμβρίου, θα φανεί η επιδότηση στην ηλεκτρονική ενέργεια, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του Κώστα Σκρέκα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός επανέλαβε πως η επιδότηση θα ανέρχεται για κατανάλωση 300Kw τον μήνα:

  • στα 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο,
  • στα 19 για τον Οκτώβριο και
  • στα 39 για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές με μέση κατανάλωση 300Kw τον μήνα θα είναι 45 ευρώ, με την επιδότηση από το κράτος να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης.

Ο Κώστας Σκρέκας διαβεβαίωσε, παράλληλα, πως αν οι αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια συνεχιστούν, η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να επιδοτεί τους καταναλωτές.

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό της επιβάρυνσης των καταναλωτών. Μέρος της επιβάρυνσης για όσα νοικοκυριά καταναλώνουν περισσότερα από 300 kw τον μήνα, έχει ανακοινώσει ότι θα καλύψει η ΔΕΗ, ενώ κάτι ανάλογο έχει ζητηθεί και από τους υπόλοιπους παρόχους.

Τέλος, ο υπουργός έκανε γνωστό πως τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ένας 5ψηφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης, τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν ευάλωτα νοικοκυριά σε περίπτωση που του κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών, προκειμένου να γίνεται άμεση επανασύνδεση.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....