Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα κ. Malek Hossein Givzad είχε χτες το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπισκοπο για την συνάντηση και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί το Ιράν, ενώ συμφώνησαν να φιλοξενηθούν από την Εκκλησία της Ελλάδος παιδιά χριστιανών από το Ιράν στην Ελλάδα. Ο Πρέσβης αναφέρθηκε στην χριστιανική μειονότητα που υπάρχει στο Ιράν τονίζοντας πως απολαμβάνει τον σεβασμο των υπόλοιπων μελών της Ιρανικής κοινωνίας και μίλησε για τον διάλογο μεταξύ Ισλάμ και Ορθοδοξίας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως υποδέχτηκε τον Πρέσβη με χαρά και συζήτησαν διάφορα θέματα. Έκανε αναφορά στους χριστιανούς του Ιράν και στην πρόσκληση να επισκεφθούν τα παιδιά την Ελλάδα. Ο Μακαριώτατος τόνισε, ακόμη, ότι ο Πρέσβης μίλησε για κάποιες περιπτώσεις όπου έκαιγαν το Κοράνι στην Ευρώπη και καταδίκασε τέτοια γεγονότα τονίζοντας πως, όπως διάβασε κάπου, εκεί που βλέπεις να καίγονται βιβλία θα δεις ανθρώπους να καίγονται.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....