Συνεχίζεται για 13η μέρα η μάχη με τη φωτιά στον Έβρο- Μήνυμα του “112” σε Δαδιά και Σουφλί

Ο Θεός να βάλει το χέρι του καθώς καίει ανεξέλεγκτη για 13η μέρα σήμερα η φωτιά στον Έβρο! Το μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο κινείται προς τα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ, με τους ανέμους να αλλάζουν συνεχώς φορά.

Δεν κινδυνεύουν περιοχές όπως ο Προβατώνας και το Τυχερό.

Το βράδυ στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Δαδιάς και του Σουφλίου, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα για εκκένωση.

Βελτιωμένη η κατάσταση στα Φάρσαλα

Την ίδια ώρα είναι αρκετά βελτιωμένη η κατάσταση με τη φωτιά στα Φάρσαλα, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης ανάμεσα στα σύνορα τριών περιοχών, της Μαγνησίας, Λάρισας και Στερεάς Ελλάδας και έκαιγε δάσος.

Στην περιοχή επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες του δήμου.

 

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Γερμανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Ισπανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Κοτρωνιά Έβρου), Κύπρο (30 πυροσβέστες που επιχειρούν στις Τρείς Βρύσες Έβρου), Ρουμανία (52 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στα μεταλλεία Κίρκης, στην Αλεξανδρούπολη), Τσεχία (35 πυροσβέστες με 6 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με 4 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λεπτοκαρυά Έβρου), Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λύρα Έβρου), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου) και από Σερβία (30 άτομα πεζοπόρο τμήμα που επιχειρούν στο Παπίκιο Κομοτηνής).

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Για σήμερα Πέμπτη παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

image 77 975x1024

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....