Συνεχίζεται ο πόλεμος – Φωτιά σε εννιαόφορο κτίριο στο Κίεβο

Συνεχίζεται για 19η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τα βλέμματα όλου του κόσμου να είναι στραμμένα στον τέταρτο κύκλο διαπραγματευτικών συνομιλιών μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών αντιπροσωπειών που αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα, Δευτέρα .

Φωτιά σε εννιαόφορο κτίριο στο Κίεβο ξέσπασε στις 07:30 το πρωί και σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά οφείλεται σε επίθεση από τη Ρωσία.

Η πυροσβεστική εκκένωσε το κτίριο και άρχισε να σβήνει τη φωτιά.

Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν όταν οβίδα έπληξε κτίριο κατοικιών στο Κίεβο, μετέδωσε η κρατική ουκρανική τηλεόραση και δήλωσε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκερασένκο.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή, κατά την 18η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, μετά από ρωσική επίθεση εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης κοντά στην πόλη Λβιβ – όπως ανέφερε το Κίεβο – τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 134 τραυματίστηκαν. Η Μόσχα, από την πλευρά της, έκανε λόγο για κάπου 180 νεκρούς.

Τη ζωή του όμως έχασε και ο 51χρονος Αμερικανός δημοσιογράφος και κινηματογραφιστής, Brent Renaud, ο οποίος έπεσε νεκρός στο Ίρπιν από πυρά Ρώσων. Από το περιστατικό τραυματίστηκε ακόμη ένας δημοσιογράφος που επέβαινε στο αμάξι και έχει μεταφερθεί σε μονάδα υγείας. Όπως υποστηρίζει σε δηλώσεις του, οι Ρώσοι τους πυροβόλησαν επίτηδες.

Εν μέσω των εχθροπραξιών, οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται και τα δύο μέρη εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία τους. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως έχει δώσει εντολή στους διαπραγματευτές της χώρας του να «κάνουν τα πάντα» προκειμένου να κλειστεί μια «συνάντηση» με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....