Τηλεφωνική γραμμή για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και παραπομπής για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Η Γραμμή αποτελεί πύλη άμεσης κοινωνικής βοήθειας προς κάθε άνθρωπο, ο οποίος νιώθει την ανάγκη να απευθυνθεί σε αυτή. Οποιοσδήποτε πολίτης, ενήλικος ή ανήλικος, είτε είναι άμεσα εμπλεκόμενος σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, είτε έχει αντιληφθεί κάτι ύποπτο στο στενό ή στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, μπορεί να απευθυνθεί στους συνεργαζόμενους επιστήμονες οι οποίοι διαχειρίζονται την Γραμμή.

Οι συνεργαζόμενοι επιστήμονες υποδέχονται με τις αρχές της ενεργητικής ακρόασης, της εχεμύθειας και του γνήσιου ενδιαφέροντος τον άνθρωπο που απευθύνεται στην «Πρωτοβουλία», και αφού γίνει μια αδρή διερεύνηση του αιτήματος του μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης, παραπέμπεται στις κατάλληλες συμβουλευτικές ή κοινωνικοπρονοιακές δομές  και αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ο αριθμός της τηλεφωνικής γραμμής είναι: 210-2023568 και την διαχειρίζονται αποκλειστικά η Κοινωνική Λειτουργός και η Ψυχολόγος που συνεργάζονται με το Πρόγραμμα.

Ωράριο λειτουργίας Γραμμής: Δευτέρα-Πέμπτη 9.00-17.00

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....