Τήνος: Η χειμερινή εκδοχή του νησιού εντυπωσιάζει τους επισκέπτες

Το νησί της Τήνου έχει κλέψει τις εντυπώσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει αναδειχθεί στο «νούμερο 2» των Κυκλάδων και σε απόσταση… αναπνοής από την κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία πενταετία οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και καταλύματα «χτυπούν κόκκινο» ήδη από τον μήνα Μάιο κάθε έτους. Ωστόσο, τείνει να εξελιχθεί και σε έναν προορισμό «αποκάλυψη» για όλους αυτούς που αγαπούν τις χειμερινές εξορμήσεις και έχουν αδυναμία στη «χειμωνιάτικη οπτική» των Κυκλάδων. Είναι αυτή η μοναδική «μυρωδιά χειμώνα» ενός τόπου ευλογημένου και ξεχωριστού, ντυμένου με ορεινά σημεία και ιδανικού για αποδράσεις μέσα στον χειμώνα.

Τα 11 πεζοπορικά μονοπάτια τα οποία καλύπτουν μία απόσταση 120 χιλιομέτρων προσελκύουν πεζοπόρους απ’ όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Πριν από πολλές δεκαετίες τα μονοπάτια ήταν ο μοναδικός τρόπος για να μετακινηθεί κάποιος στο νησί.

Χωριά της Τήνου «φόρεσαν» τα χειμερινά τους

Πύργος

Πύργος: Είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Τήνου, που αποτελεί μία περιοχή που ζει και αναπνέει για την τέχνη και τον πολιτισμό. Ένας τόπος, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι το μάρμαρο, με τα πλακόστρωτα σοκάκια να εντυπωσιάζουν. Ένα σκηνικό «παραμυθένιο», με τα παραδοσιακά καφενεία -με σόμπες και τζάκια στο εσωτερικό τους- να συμβάλλουν σ’ αυτή την ζεστή αίσθηση.

Ο υπεραιωνόβιος πλάτανος του χωριού στέκει αγέρωχος και τον χειμώνα, με την περιοχή να χαρακτηρίζεται ως η πιο ιδιαίτερη του συμπλέγματος των Κυκλάδων.

Καρδιανή

Καρδιανή: Ακόμα μία περιοχή της Τήνου που αναδεικνύει στο έπακρο την οπτική του χειμώνα. Είναι το χωριό με τα σπιτάκια τα οποία στέκονται «αγκαλιασμένα» μέσα σε καμάρες και καλντερίμια.

Οι επισκέπτες της περιοχής γεύονται και την πλούσια γαστρονομία της Τήνου με τα αλλαντικά, τα γλυκά και τις γνωστές αγκινάρες να έχουν την τιμητική τους.

Βώλακας

Βώλαξ ή Βώλακας: Στο χωριό υπάρχει ένα από τα πιο αξιοπερίεργα τοπία σ’ όλη την Ελλάδα. Διάσπαρτες στρογγυλές πέτρες και βράχια σε περίεργα σχήματα εντυπωσιάζουν. Ένα γεωλογικό φαινόμενο που «μαγνητίζει» τα βλέμματα και προκαλεί τον θαυμασμό των επισκεπτών.

Στην περιοχή η οποία βρίσκεται στην «καρδιά» της Τήνου, στα παραθυρόφυλλα των σπιτιών αναγράφονται στίχοι του Ελύτη και του Μικρούτσικου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....