Το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» απένειμε σε ομογενείς ο Πρόεδρος της Κύπρου

«Οι δικοί σας αγώνες ήταν που μας έδιναν τη δύναμη, που μας έδιναν το κουράγιο», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος σε ομογενείς τούς οποίους τίμησε με το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς».

Η τελετή απονομής του μεταλλίου έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, την Πέμπτη, 28 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια αυτής τιμήθηκε, μετά θάνατον, ο αείμνηστος Κρίς Λαζαρή, ο οποίος υπήρξε φίλος και συμμαθητής του Προέδρου Αναστασιάδη, αλλά και γνωστός ανά το παγκύπριο και στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αγγλίας. Ακόμη, το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» απονεμήθηκε σε δέκα Κύπριους ομογενείς, μεταξύ των οποίων η Δρ Μαρία Καβαλλάρης και ο Δρ Στεπάν Κερκιασαριάν από την Αυστραλία. Οι υπόλοιποι τιμηθέντες είναι οι: Δρ Μαρία Θεοδούλου, Δρ Αναστασία Κυπριανού, κ. Τασούλα Σαπαρίλλα, κ. Μιχάλης Βιολάρης, Δρ Νικόλαος Ζάμπογλου, κ. Λουκάς Πουρούλης, κ. Κύπρος Τσέντας και κ. John Christodoulou.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τον χαιρετισμό του, εξέφρασε καταρχάς την ιδιαίτερη συγκίνησή του, «πρώτον διότι ξανασυναντιόμαστε ύστερα από τρία χρόνια, ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Νιώθω, όμως, και συγκίνηση διότι είναι η τελευταία χρονιά που σας υποδέχομαι, ύστερα από μια δεκαετή θητεία στην Προεδρία, στους κήπους του Προεδρικού και σας καλωσορίζω στην πατρίδα που με τόσες θυσίες έχετε υπηρετήσει».

«Νιώθω πραγματικά την ανάγκη να εκφράσω θερμές ευχαριστίες», συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης, «γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, είδα, έζησα, βίωσα τι σημαίνει να αγωνίζεται κάποιος, να προσφέρει κάποιος ανιδιοτελώς, προκειμένου να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την πατρίδα μας. Οι δικοί σας αγώνες ήταν που μας έδιναν τη δύναμη, που μας έδιναν το κουράγιο, που πολλές φορές επέτρεψαν ή υπαγόρευσαν σε Κυβερνήσεις να υιοθετήσουν και να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλαμε προκειμένου να εξευρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Νιώθω ευτυχής διότι πραγματικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας, μου δόθηκε το προνόμιο, η τύχη, η ευκαιρία να συναντήσω ανιδιοτελείς ανθρώπους που μέσα από προσωπικές και οικονομικές θυσίες έδωσαν αγώνες υπέρ της πατρίδας μας. Αλλά την ίδια ώρα, νιώθω και ιδιαίτερη περηφάνεια γιατί πραγματικά η παρουσία σας στο εξωτερικό έδωσε τη δυνατότητα στην πατρίδα μας, έδωσε τη δυνατότητα σε εσάς να διακριθείτε όχι σαν απλά Κύπριοι πολίτες αλλά σαν παγκόσμιοι πολίτες. Και δεν είναι τυχαία η απόφαση που πήραμε εδώ και μερικά χρόνια να απονέμουμε το Μετάλλιο “Εξαίρετης Προσφοράς” σε διακεκριμένους συμπατριώτες μας που μας τιμούν τόσο ως Κύπριους αλλά ιδιαίτερα που συνεισφέρουν και μας τιμούν στο εξωτερικό».

Εκφράζοντας και πάλι τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τους τιμώμενους, ο Πρόεδρος κατέληξε με μια πρόσκληση προς τους νέους να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμά τους.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....