Τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου που κατέκτησαν την πρώτη θέση στους πανευρωπαϊκούς αγώνες ρητορικής βράβευσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Τη “χρυσή” ομάδα των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου, αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Φανούλη, Σάββα Διανιηλίδη και Διαμάντω Καφετζή, που με την κατάκτηση της 1ης θέσης στους πανευρωπαϊκούς αγώνες ρητορικής “Climate of Change” γέμισαν περηφάνια το δήμο μας, βράβευσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου.
Στη σεμνή τελετή της βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστου Ταξίδη και της Προϊσταμένης του Τμήματος Παιδείας Σοφίας Γιαννουχίδου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης συνεχάρη τους μαθητές, μεταφέροντας – εκ μέρους του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων – τις ευχαριστίες και τη συγκίνηση της δημοτικής αρχής για τη σπουδαία αυτή διεθνή διάκριση.
Ο κ. Σταυρίδης συνεχάρη τους καθηγητές που είχαν την ευθύνη προετοιμασίας των μαθητών – τους κ.κ Ξενίκα Ιωάννη, Πασχαλίδου Μάρθας, Μωυσιάδη Λάζαρου και Ταξιάρχη Αστέριου- και τον Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου Θεόδωρο Μακάριο για τη μεγάλη αυτή επιτυχία που καταξιώνει το μαθητικό δυναμικό του δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε όλη την Ευρώπη, τονίζοντας πως“Για ακόμη μια φορά η σχολική κοινότητα του Δήμου μας γεμίζει με περηφάνια, χαρά και συγκίνηση αναδεικνύοντας τη δυναμική και τις ικανότητες των μαθητών μας, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε μεγάλες και σπουδαίες πανευρωπαϊκές διοργανώσεις”.
Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή των μαθητών στους πανευρωπαϊκούς αγώνες ρητορικής “Climate of Change” πραγματοποιήθηκε στην Αγγλική γλώσσα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «End Climate Change, Start Climate of Change», υπό τον συντονισμό του διεθνούς ανθρωπιστικού οργανισμού WeWorld.
Η συμμετοχή των μαθητών υπήρξε αποτέλεσμα της νίκης τους στους αντίστοιχους αγώνες σε εθνικό επίπεδο, που υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας κατά το σχολικό έτος 2020-21, ενώ υπεύθυνοι φορείς διοργάνωσης ήταν η Action Aid σε συνεργασία με την επιστημονική Ελληνική Ένωση για την Προώθηση τής Ρητορικής στην Εκπαίδευση.
Ειδικότερα, ο μαθητής Παναγιώτης Φανούλης μαζί με την ομάδα του αποτελούμενη από τους Σάββα Διανιηλίδη και Διαμάντω Καφετζή, κατάφερε να ξεχωρίσει και να επικρατήσει, αποσπώντας τη νίκη στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου, μετά από δύο προκριματικούς, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό γύρο αγώνων. Η επιβράβευσή του για τη νίκη στη διοργάνωση είναι ένα ταξίδι στο οποίο θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει μαζί με κοινότητες της Action Aid που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....