Τρισάγιο στον τάφο του Νίκου Μαγγίνα από τον γενικό πρόξενο Κωνσταντίνο Κούτρα

«Εθνικός Κήρυξ»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο νεοδιορισθείς γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, μετέβη στο κοιμητήριο Σισλί με την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη του Νίκου Μαγγίνα επί του τάφου του. Το Τρισάγιο ανέπεμψε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Φραγκάκης.

Ο κ. Κούτρας συνδεόταν με μακρόχρονη φιλία με τον αείμνηστο Νίκο Μαγγίνα, ο οποίος απεβίωσε εντός του Πατριαρχείου όπου διέμενε στις 10 Απριλίου του 2021 σε ηλικία 68 ετών προσβληθείς από τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο αείμνηστος Νίκος Μαγγίνας ήταν από τους πλέον στενούς και εξ’ απορρήτων συνεργάτες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου καθ’ όλη την Πατριαρχία του, τον οποίον συνόδευε σε όλα τα ταξίδια του ανά τον κόσμο και απαθανάτιζε με τον φωτογραφικό του φακό όλα τα στιγμιότυπα.

Στην επιτύμβιο πλάκα αναγράφεται το εξής: «Ελάτρευσε την εικόνα και έφθασεν εις το καθ’ ομοίωσιν. Απεθανάτισε τας στιγμάς και απολαμβάνει την άληκτον αθανασίαν. Αφανής και προέβλεπε τον παμφαή. Ηγάπησε την Πόλιν του κόσμου και κατέκτησε την Βασιλεία των Ουρανών. Πτωχός και εμεγάλυνε την ελεημοσύνη. Ακατάβλητος και διά τούτο ανυπέρβλητος. Διά τον Πατριάρχην Βαρθολομαίον η αφοσιωμένη σκιά, δι’ ημάς πάντας η φωτεινή όψις της ανθρωπίνης φύσεως.

Νικόλαος Α. Μαγγίνας

Δημοσιογράφος – Φωτογράφος

Εκοιμήθη εν Φαναρίω τη 10η Απριλίου 2021».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....