Υποδοχή του Πρωθυπουργού από τον Μητροπολίτη Σύρου -Επισκέψεις σε ναυπηγεία και σχολεία

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τη Μητροπολιτική νήσο Σύρο και υποδοχή του στο Αεροδρόμιο της Ερμούπολης.

 

 

Επισκέψεις

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που με τη βοήθεια όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτή την πολύ μεγάλη εθνική επιτυχία, του επενδυτή, των εργαζομένων, της Περιφέρειας, όλων των τοπικών φορέων, επισκέπτομαι σήμερα ένα ναυπηγείο το οποίο πραγματικά σφύζει από ζωή. Δεν νοείται Σύρος χωρίς ναυπηγείο. Συνεισφέρετε περίπου το 15% του ΑΕΠ του νησιού και παραπάνω από 500 καλές θέσεις εργασίας, με τεχνίτες, προκομμένους ανθρώπους, οι οποίοι δουλεύετε σε ένα κλάδο ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την πατρίδα μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Ναυπηγεία Σύρου ONEX Neorion Shipyards, και υπενθύμισε την πρώτη φορά που είχε επισκεφθεί το ναυπηγείο.

«Θυμάμαι την πρώτη μου επίσκεψη στην Σύρο, όταν ακόμα το ζήτημα των Ναυπηγείων παρέπαιε, την ανησυχία στα μάτια των εκπροσώπων των εργαζομένων. Τότε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γνωρίζοντας και το επενδυτικό ενδιαφέρον το οποίο υπήρχε για το Νεώριο, είχα δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα ξεπεράσουμε όλα τα γραφειοκρατικά και διοικητικά εμπόδια έτσι ώστε το Ναυπηγείο εδώ της Σύρου να λειτουργήσει και πάλι», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

https://www.youtube.com/watch?v=ColVkCJ2qcY

«Χαίρομαι, επίσης, ιδιαίτερα κάθε φορά που μιλώ με Έλληνες πλοιοκτήτες, οι οποίοι μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται εδώ στην Σύρο. Για την παραγωγικότητά σας, για την ταχύτητα, για την ποιότητα της δουλειάς σας. Και αυτό είναι μία πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για την εθνική οικονομία. Δεν γίνεται η χώρα μας να έχει τον μεγαλύτερο ελληνόκτητο στόλο στον κόσμο και ταυτόχρονα να μην έχει ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία», υπογράμμισε.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  στο δημοτικό σχολείο Βάρης Μάννα, στη Σύρο

 

Μητσοτάκης από Σύρο: Σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες στις σχολικές αίθουσες

 

Στις καινοτομίες που εισάγονται στη φιλοσοφία λειτουργίας του σχολείου, στα σχολικά προγράμματα και στη λειτουργία των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, αλλαγές που ευθυγραμμίζουν το σχολείο με τις επιταγές του 21ου αιώνα, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα, στη Σύρο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....